duminică, 24 martie 2019

seva de mesteacan

Imagini pentru seva de mesteacan



.....tot este primavara, nu ar strica o cura de detoxifiere a organismului....










Nivele de acţiune: detoxifiant general, aparat urinar, osteoarticular,endocrin, ţesut cutanat, mucoase.
Extractul gemoterapic este obţinut din seva recoltată de la Mesteacăn* (Betula linfa), prelucrată conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic. Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
* Recoltare ecologică.
Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
Recomandări principale:
Detoxifiere: stimularea diurezei; detoxifiere la nivelul articulaţiilor (ajută la eliminarea acidului uric depus pe articulaţii); se recomandă cure de detoxifiere de o lună de zile primăvara şi toamna;
Sistem circulator: ajută la scăderea nivelului colesterolului.
Piele: îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, reduce celulita.
Cavitate bucală: ajută la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale (afte, stomatite aftoase).

bebe marsupial

da, bebe nr. 3 e innebunita de marsupiu, se simte foarte bine in el si adorame mai usor...





Pe drumurile vieții : basiliki

Pe drumurile vieții : basiliki: Am gasit aceste cuvinte ale Sf.Ioan Gura de Aur despre biserica: biserica este ''casa de oaspeti" in care noi ,,cazuti in mai...

basiliki

Am gasit aceste cuvinte ale Sf.Ioan Gura de Aur despre biserica: biserica este ''casa de oaspeti" in care noi ,,cazuti in mainile talharilor'', raniti de pacate, suntem dusi de Hristos, ''Bunul si milostivul samarinean'' , urmand a fi tamaduiti si insanatositi prin mustrarile si indemnurile evanghelice.


marți, 19 martie 2019

Dor..

azi am un dor de poezie,  iata ce am gasit:


DOR…


Dor de Domnul în toate cele create…
Dor de fân, de stele și de câmp,
Dor de vânt, de ploaie și de apus de soare
Dor de firul ierbii, de maci, culoare, iz și floare
Dor de turma de oi și vaci păscând în zare
Dor de munți, ape și văi,
Dor de izvoare…
Dor de nemurire, în cele muritoare…
Dorul acesta…o fi Doamne, al meu de Tine sau al Tău, de omul în sine?



 de Anca Todirică

 

 Imparatul sufletului meu

De cand M-ai cucerit intaia data
Am stiut ca Te voi cauta mereu
Ai pus atata dragoste in sufletul meu
Incat ti-am devenit mireasa indata.
N-aveam de unde sti atunci
Cine esti Tu? Si ce doresti ?
Dar intr-o dimineata, Mi- ai daruit  o clipa de pace
Si-am inteles atunci si Cine esti, si Ce doresti:
Tu esti Imparatul sufletului meu!
Si Iti doresti sa Te primesc mereu…cu tot alaiul Tau ceresc!

 

de Anca Todirica 

vineri, 15 martie 2019

Doamne si Stapanul vietii mele....

Rugaciunea Sf Efrem Sirul o cunoaste oricine, dar iata ce ne-a atras atentia intr-o zi de miercuri, la canonul SF Andrei Criteanul savarsit de Pr Augustin impreuna cu alti preoti...


Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie--- mai corect este, dupa Pr. Augustin, sa se spuna ia-l de la mine Doamne . (o metanie). Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. (o metanie)
Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin. (o metanie)
Și după rugăciunea aceasta, se zic aceste patru stihuri, iarăși în trei stări, cu 12 închinăciuni: Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosului. (o închinăciune)
Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul. (o închinăciune)
Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuiește-mă. (o închinăciune)
Fără de număr am greșit, Doamne, iartă-mă. (o închinăciune) metanie mare.

Nota: Pr Augustin ne-a si explicat de ce e mai corect sa spunem aceasta rugaciune asa, Dumnezeu nu ne da duhul trandaviei, al stapanirii etc , pt ca El este Bun, doar ca noi oamenii suntem stapaniti de patimi....deci nu Domnul ne da aceste pacate, ci noi le savarsim liber ...

quinoa cu legume

pana nu de mult timp am descoperit gustul alimentului minune, quinoa....
Azi am facut o reteta de post care a iesit foarte gustoasa



 


reteta este :
  • 200 g quinoa 
  • 2 linguri ulei de masline
  • brocoli( eu nu am avut si am pus praz :) )
  • conopida
  • morcovi
  • patrunjel 
  • sare 
  • un praf de piper
  • condimente solaris (ca cele din imaginea de mai sus).
Deci se spala bine quinoa de 3-4 ori si se pune la fiert timp de 15 min. Separat se trage la tigaie cu putin ulei de masline legumele taiate cubulete. Dupa 10 minute se amesteca cu quinoa si se presara patrunjelul verde tocat marunt, se presara un praf de sare si unul de piper si este gata!
Pofta buna!


duminică, 3 martie 2019

ce mai gatesc?

1. Sarmale cu somon
2. Supa de sfecla 


INGREDIENTE - Sarmale cu somon

  • o varza murata
  • 200 g somon afumat sau proaspat
  • 100 g. orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g. pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • putin leustean 
  • patrunjel verde 
INGREDIENTE - SUPA DE SFECLA CU IAURT
 
  • 4 sfecle roșii de mărime medie foarte bine spălate, tăiate în felii
  • 3 linguri ulei de măsline presat la rece
  • 6 șalote(optinal ceva afumatura)
  • sare, piper negru măcinat
  • o legătură cu mărar
  • 300 ml iaurt neîndulcit
  • 2 căței de usturoi
  • o lingură cu suc de lămâie
  • 500-750 ml supă limpede de legume sau apă.
preparare supa:

Sfecla se pune într-o tavă, împreună cu șalotele tăiate pe lung. Se toarnă deasupra supa de legume și un strop de sare.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200ºC (pentru cuptoarele cu gaz, este treapta medie) pentru o oră și jumătate.
Când sfecla este bine pătrunsă, se transferă conținutul tăvii într-o oală și se pasează cu un blender vertical până obțineți o consistență cremoasă.
Se adaugă 2 linguri cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se mai mixează puțin.
Separat, iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat fin, mărarul tocat mărunt, sucul de lămâie, o lingură de ulei de măsline, sare și piper și se amestecă bine.
Puneți în fiecare bol de supă câte o lingură din amestecul de iaurt.

despre firea barbatului si a femeii..


de la pr. C. Coman citire..
Deci femeia, dacă s-ar așeza în firea și în ascultarea ei, l-ar determina și pe bărbat să se așeze în firea lui. Iar dacă ar fi să enumerăm slăbiciunile, vulnerabilitățile bărbatului, dominanta este comoditatea. Comoditatea înseamnă abdicarea de la responsabilitatea conducerii. Ca să conduci, trebuie să veghezi, trebuie să fii treaz permanent, pentru că tu ești la timonă, tu ești la conducere, conduci o casă, conduci o familie, cu copii, cu responsabilități, și unde te duci, trebuie să fii treaz. Deci ispita lui este comoditatea. Ispita femeii este hiperactivitatea. Tocmai pentru că ea ar trebui să fie în ascultare…

 Femeia își poate ajuta bărbatul insistând pe ascultare, pe supunere, cum spuneam. Lasă-l să decidă! Așa îl provoci. Lasă-i responsabilitățile pe umerii lui, nu te înfige tu înainte! E mai nerăbdătoare femeia, e mai vioaie, e mai iute. Are și darul treburilor, că femeile sunt cu treburile în casă, trebuie să le facă; dacă nu e harnică, a terminat. Trebuie să facă copii, trebuie să facă curățenie, trebuie să se mai ducă și la serviciu, o serie întreagă de lucruri – dar îi lipsește perspectiva globală și cuprinzătoare, care ține de darul stăpânirii. Ca să stăpânești trebuie să ai o perspectivă a întregului. Punctul meu de vedere – pentru care, probabil, doamnele o să mă înjure – este că femeia nu are această perspectivă a întregului. Are numai perspectiva părții, a intervalului. De aceea ea stă cu tot sufletul aici, dar nu vede întotdeauna punctul de la care a plecat, și nici capătul unde trebuie să meargă. Aceasta este a bărbatului, unde duce corabia și unde ar trebui să ducă familia.

„Să fim una – și tu cu femeia ta, și femeia ta cu tine”.....

am descoperit ca MAREA imi place mai mult iarna!


Da....iubesc tumultul marii cu tot ce reprezinta ea, dar pana nu de mult timp, nu stiam cat de splendida este marea si iarna!!!



Indragostiti de mare 💗💗💗







despre MOSI



da!


http://commons.orthodoxwiki.org/images/2/22/Koliva.jpg...este vorba despre cei dragi ai nostri, plecati la ceruri ....Imi aduc aminte din copilaria mea cum mamaia se pregatea sa mearga la biserica pentru pomenirea mortilor, asa cum se spune...si cu cateva zile inainte ea se tot pregatea, cu tot ce era nevoie, colacii facuti de mamaia si 'liturghia'pt parastas apoi coliva si cat se straduia sa o impodobeasca cu bomboane si tiparele cu sfanta cruce...Dimineata ma trezea cu noapte-n cap ca sa mergem la tamaiat...
..imi de dor de copilarie, parca as mai vrea sa retraiesc acele clipe....

Apoi, toată lumea se aduna la biserică. Liturghia încununa totul. V-ați întrebat de ce biserica este plasată în mijlocul satului, ori al orașului, înconjurată de cele mai multe ori de către cimitir – locul odihnei celor dragi nouă? Tocmai pentru a sublinia că viața noastră este în jurul lui Hristos, vii și adormiți, toți suntem ai lui Dumnezeu, Liturghia unindu-ne pe toți, așa ca într-o horă.

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Apoi, toată lumea se aduna la biserică. Liturghia încununa totul. V-ați întrebat de ce biserica este plasată în mijlocul satului, ori al orașului, înconjurată de cele mai multe ori de către cimitir – locul odihnei celor dragi nouă? Tocmai pentru a sublinia că viața noastră este în jurul lui Hristos, vii și adormiți, toți suntem ai lui Dumnezeu, Liturghia unindu-ne pe toți, așa ca într-o horă.

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Apoi, toată lumea se aduna la biserică. Liturghia încununa totul. V-ați întrebat de ce biserica este plasată în mijlocul satului, ori al orașului, înconjurată de cele mai multe ori de către cimitir – locul odihnei celor dragi nouă? Tocmai pentru a sublinia că viața noastră este în jurul lui Hristos, vii și adormiți, toți suntem ai lui Dumnezeu, Liturghia unindu-ne pe toți, așa ca într-o horă. La biserică simți că ai rădăcini. Că ai Moși. Că vii dintr-un neam. Că ești al cuiva. Moșii ce mi-au bucurat diminețile de sâmbătă din copilărie, sunt de fapt firele nevăzute ce mă leagă de neam și de Biserica mea. Rugăciunea pentru cei adormiți este modul nostru de a-i iubi în continuare pe cei pe care i-am iubit. Rugându-ne pentru ei, ne întâlnim cu ei în Hristos, Care este dragostea răstignită. În Hristos nu este diferenţă între cei vii şi cei morţi. El este Viaţă şi această Viaţă este lumina omului. Rugăciunea pentru cei morţi este expresia fundamentală a Bisericii ca iubire. În Hristos nu este diferenţă între cei vii şi cei morţi. Toți suntem ai Lui, din neam în neam. Din Moși la Strămoși, toți ne-am rugat în biserica de pe deal, tămâia și Epicleza, unindu-ne într-un singur Trup. Noi încă mai avem Moși!

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Rugăciunea pentru cei morţi este expresia fundamentală a Bisericii ca iubire. În Hristos nu este diferenţă între cei vii şi cei morţi. Toți suntem ai Lui, din neam în neam. Din Moși la Strămoși, toți ne-am rugat în biserica de pe deal, tămâia și Epicleza, unindu-ne într-un singur Trup. Noi încă mai avem Moși!

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Rugăciunea pentru cei morţi este expresia fundamentală a Bisericii ca iubire. În Hristos nu este diferenţă între cei vii şi cei morţi. Toți suntem ai Lui, din neam în neam. Din Moși la Strămoși, toți ne-am rugat în biserica de pe deal, tămâia și Epicleza, unindu-ne într-un singur Trup. Noi încă mai avem Moși!

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub

Rugăciune aprindere candela

 Bine v-am regăsit. Mulțumesc pentru interesul acordat acestui mic blog. Nu știu cât de mult va sunt de folos cele scrise aici. Ma străduies...