duminică, 3 martie 2019

ce mai gatesc?

1. Sarmale cu somon
2. Supa de sfecla 


INGREDIENTE - Sarmale cu somon

  • o varza murata
  • 200 g somon afumat sau proaspat
  • 100 g. orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g. pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • putin leustean 
  • patrunjel verde 
INGREDIENTE - SUPA DE SFECLA CU IAURT
 
  • 4 sfecle roșii de mărime medie foarte bine spălate, tăiate în felii
  • 3 linguri ulei de măsline presat la rece
  • 6 șalote(optinal ceva afumatura)
  • sare, piper negru măcinat
  • o legătură cu mărar
  • 300 ml iaurt neîndulcit
  • 2 căței de usturoi
  • o lingură cu suc de lămâie
  • 500-750 ml supă limpede de legume sau apă.
preparare supa:

Sfecla se pune într-o tavă, împreună cu șalotele tăiate pe lung. Se toarnă deasupra supa de legume și un strop de sare.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200ºC (pentru cuptoarele cu gaz, este treapta medie) pentru o oră și jumătate.
Când sfecla este bine pătrunsă, se transferă conținutul tăvii într-o oală și se pasează cu un blender vertical până obțineți o consistență cremoasă.
Se adaugă 2 linguri cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se mai mixează puțin.
Separat, iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat fin, mărarul tocat mărunt, sucul de lămâie, o lingură de ulei de măsline, sare și piper și se amestecă bine.
Puneți în fiecare bol de supă câte o lingură din amestecul de iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nașterea Domnului cu bucurie!

Bun găsit! Iată-ne ajunși la praznicul împărătesc al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu a venit pe pamant ca noi sa putem urca...