Treceți la conținutul principal

Pregătiri pentru sărbătoarea Sf. Gheorghe

La biserica noastră unul dintre cele două hramuri este  cel al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
Am pregătit pâinici sa duc la slujba de seara, dar și brioșe pregătite după reteta Andreei ❤️❤️❤️
Andreea, deci ești și tu pomenita! 

Comentarii

 1. Cât de bine arată toate! Domnul să-ți primească jertfa! Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te pentru noi! Praznic luminos vă doresc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamna Maria, părinții și enoriașii au fost foarte bucuroși și au servit la litie painica, a ajuns de au luat și acasa brioșe. Multă bucurie și pace!
   Fie ca Sfantul Gheorghe sa ocrotească casele noastre și țara noastră!

   Ștergere
  2. Tare mă bucur ce citesc! Și noi ducem pentru slujba litiei pâinici făcute în casă și tare mă bucur că în parohia în care suntem de doi ani destul de multe credincioase doresc sa se implice să facă prescuri, dulciuri, colăcei de casa pe care sa-i împartă credincioșilor. Au înțeles rostul lucrului mâinilor, al trudei ! Să ne ocrotească Sfântul Gheorghe!

   Ștergere
  3. Amin!
   Bunul Dumnezeu sa ne bucure mereu, doamna Maria!

   Ștergere
 2. Mă bucur, Andreea! Și eu tot cu gândul la Sf Gheorghe le-am făcut. Am vrut sa fie cu ceva scos direct din pământ (morcovii), pentru că “Georgios” înseamnă “țăran” sau mai frumos spus “lucrător al țărânei”. Să ne însoțească cu rugăciunile sale!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu întâmplător, după praznicul.Sf. Gheorghe începem însămânțarea pământului. De când lucrez pământul mi tot mai drag Sf Gheorghe! Mulțumim, Andreea pentru explicarea etimologiei.

   Ștergere
 3. Ce bine arata. Sunt convinsa ca au fost delicioase. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe sa iti primeasca jertfa si dragostea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au fost delicioase. De fapt de fiecare data când pregătesc pt biserica sunt și mai bune, mai cu seama ca se și sfințesc la biserica prin rugăciunea preotului...

   Ștergere
 4. Ce frumos, Andreea! Toate arată minunat. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, Daniela. Sa știi ca m-au ajutat și fetitele🤗🥰

   Ștergere
 5. Foarte frumos, Andreea, felicitari!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa avem sănătate și sa mai putem face!
   Te îmbrățișez, Oana!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Nicio bucurie nu vine fără o încercare...

Bucuria mea, Hristos a înviat! În ziua Învierii primeam Sfânta Împărtășanie, bucuria e fost atât de mare încât, când am venit acasă de la biserica sa luam masa am avut un sentiment ușor de tristețe ca se încheie postul, asa parca un presentiment, fără sa ii dau mare atenție... Deși nu am făcut deloc exces culinar, doar am gustat din cele pregătite, știind ca am probleme cu vezica biliara și nu as fi dorit sa complic situația mai ales ca era o sărbătoare atât de mare, insă în a doua noapte de după Înviere m-a apucat criza de colecist puternica declanșată și pe fondul oboselii acumulate și am ajuns iar la U.P.U... De data asta Ștefan m-a condus, după ce a văzut cum nu mai puteam respira de durere în abdomen... Mie îmi stătea gândul ca voi lipsi de la Liturghie a doua zi de Paști. 🥹 Am făcut alte analize care au reconfirmat ca am vezica plina de calculi biliari... De data asta durerea nu a mai cedat asa de ușor, a fost solicitat chirurgul de garda pt a ma întreba dacă am de gând sa ma op