luni, 8 aprilie 2019

cozonac de post

Retea probata este aici!
Pt aluat avem nevoie de :
  • 1kg faina
  • 150 ml ulei de cocos
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • esenta de rom
  • putin praf de copt (optional)
  • apa
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • 100 ml miere sau 150 g zahar
 Umplutura se face din:
  • 300 g nuca macinata
  • un plic de cacao
  • esenta
  •  mac
  • faina de migdale
  • stafide
  • zahar
Pt aluat este nevoie de un timp de dospire de macar 4 ore, dupa ce am framantat lasam la dospit cca 2 ore dupa care framantam din nou si iar lasam la dospit!
La inceput se da la cuptor cca. 15 min la o temperatura de 170℃ apoi se mareste la 180℃ si se tot verifica  ca sa nu se arda!

Spor la facut cozonac de post si pofta buna!

Mie mi-a iesit f f gustosi 😘😘😘😘😘😻

cozonacul scos din cuptor


3 comentarii:

Nașterea Domnului cu bucurie!

Bun găsit! Iată-ne ajunși la praznicul împărătesc al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Dumnezeu a venit pe pamant ca noi sa putem urca...