joi, 12 octombrie 2023

O rețetă ardeleneasca de supă

Așa cum spuneam in postarea anterioara, de astăzi am prins un pic de putere și m-am apucat de gătit mai consistent.
De dimineață am pregătit o supa de conopidă așa cum se gătește pe la Oradea. Eu nu am pus smântână, ci iaurt grecesc și leuștean proaspăt. Asta deaorece nu am avut altceva in frigider🤗😊
Așadar am trecut la treabă, menționez că fetițele au trebăluit și ele,cum la grădiniță nu au mers deoarece au mucisori ..
Am calit in puțin ulei ceapa și morcov alaturi de cârnați de casă pt a da savoare supei.
După care am adaugat conopidă
Am mai lăsat amestecul 3 minute pe foc, după care am completat cu apă
 Am mai adăugat orez
 Apoi am pus la fiert. Între timp am bătut 2 galbenusuri cu 300 g iaurt grecesc. 
Stefania a fost super incantata să mă ajute🙏🥰
După ce a fiert ciorbita am adăugat sare, piper, câțiva căței de usturoi pt aroma și leușteanul tocat.

 Rezultatul nostru🙏
Mai avem de făcut o musaca de legume cu carne tocata și în lucru mai avem o plăcintă cu mere turnata.

2 comentarii:

  1. Felicitari micutei bucatarese, iar tie sanatate multa.😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim!
      Doamne ajuta!
      Astăzi le voi insoti pe fete la magazin. Mergem să cumpărăm ceva hăinuțe pt iarna...

      Ștergere

Ziua a cincea din pelerinajul de Sfântul Nectarie, 2024

08.11.2024 ne-a găsit la PATRAS. După servirea mesei de dimineață am plecat spre Catedrala Sfântul Apostol Andrei unde era deja începută lit...