Treceți la conținutul principal

Deodata gândul a zburat...

Mergeam astăzi la farmacie ca să cumpăr ceva, căci tot ne doare gâtul și tusim, când pe drum gândul mi-a zburat la mami.
Mami are 55 ani luna viitoare și de vreo 15 lucrează în Italia...
Practic de când m-am căsătorit eu a plecat de acasă, dar si eu...

Adesea îmi e dor de ea... Mi-a lipsit și în copilărie deoarece muncea de dimineață până seara târziu...

Dar sa revin la gândul de azi... 
Am tresărit când m-am gândit ca peste vreo 10 ani când va ieși la pensie și va dori sa revină acasă în România, va fi deja o bătrânică și numai Dumnezeu știe câți ani va mai fi alături de mine de când se va întoarce acasă...
 Ii simt lipsa mult.... 
Nu mai pot scrie căci lacrimile cad șuvoi... 

Comentarii

  1. Să fie sănătoasă mama ta (și voi toți) și să vă bucurați mulți ani împreună!
    Nu lăsa tristețea să te cuprindă, dragă Andreea.
    Te îmbrățișez cu drag! 🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu sunt trista..
      Doar ca m-am gândit și am vrut sa împărtășesc aceste gânduri aici...
      Efectiv când tastam aceste cuvine m-a cuprins un plâns...
      Toți ne ducem, depinde unde!

      Ștergere
  2. Dumnezeu să o ocrotească, să îi dăruiască sănătate, să fiți mulți ani împreună!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai fi așa dramatica, Andreea. De regula femeilor li se întâmpla sa dramatizeze și sa plângă din orice cu o zi-doua-trei înainte de menstruație. Ocupa-ti mintea cu rugăciunea. Numai Dumnezeu poate ști câte zile are fiecare și in rest, orice gând care aduce tristețe este de la cel rău și nici nu trebuie băgat in seama, darămite sa îl mai și faci public. Amintește-ti de ispitele pe care ti le-a provocat mama in pelerinaj și apoi conștientizează ca nu degeaba v-a pus Dumnezeu la atâta distanța una de cealaltă, spre binele amândurora, și mulțumește-I Lui!
    Plânsul acesta nu este totuna cu pocăința. Mi-ai amintit de povestea lui Ion Creanga - Prostia omeneasca, in care bunica și mama copilului își jeleau copilul la gândul ca va muri dacă ar cădea drobul de sare, răsturnat de pisica, de pe soba peste el.
    Îmbarbateaza-te!
    Bucurati-va pururea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e asa cum spui în cazul meu...
      Plânsul de de mai multe feluri...
      Cu siguranță ca cel amintit de tine nu are nimic în comun cu cel firesc,....
      Viață e într-o continua mișcare...
      Am impartasit o stare emoțională...

      Ștergere
    2. T Ștef, nu te cunosc și sper sa nu te superi ca iti adresez și eu câteva rânduri.
      Ceea ce descrii tu se aplica doar sfinților și ... roboților. Doar un robot nu are stări emotive. Fara pic de rautate ma intreb daca tu nu ai plâns vreodată un plâns care sa nu fie al pocaintei.
      Remarca cu ispita din pelerinaj este cu totul nepotrivită, aceste lucruri trebuie acoperire, cu dragoste, nicidecum sa ii amintești Andreei de un episod dureros.
      Din rândurile tale lipsește dragostea.
      Sa ne ajute Dumnezeu sa avem mai multa iubire si intelegere pentru cei din jurul nostru, si în primul rând am eu nevoie de acestea.
      Doamne ajuta!

      Ștergere
    3. Luiza, altul era scopul remarcii, nu sa o îndurereze: e bine ca parintii de care ne-am îndepărtat la un momentdat ne văd mai rar și nu ne sufocam reciproc, mai ales dacă nu ducem același stil de viata, o viata in biserica. Asculta-l pe parintele Varnava Iankos vorbind despre întristare, felurile, cauzele și efectele ei, poate îl și înțelegi mai bine cunoscând limba lui. Este un foarte bun psiholog.
      Percepția unui bărbat diferă de cea a unei femei, dar te asigur ca suntem chemați toți la aceeași măsura, iar acolo unde greșim- învățam și ne trezim, așa au devenit și Sfinții sfinti, nu roboti.

      Ștergere
  4. Draga de tine! Inteleg aceste sentimente deoarece și eu am fost despărțită de părinții mei la o varsta frageda.
    Dumnezeu sa va dea sanatate si zile lungi sa va puteti bucura una de alta cand mămica ta va reveni în țară!
    Te îmbrățișez 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, eu ii spun de acum mamei tale La multi si binecuvantati ani, cu sanatate si multe bucurii. Asa cum am vazut-o eu pe mamica ta in fotografiile pe care ni le-ai aratat, pot sa iti spun ca ai o mamica tanara si plina de viata. Pe de alta parte, la 65 de ani, sunt convinsa ca mamica ta nu va fi batrana, ci la fel de plina de viata. Dumnezeu sa ii daruiasca sanatate cu zile indelungate sa va bucurati una de cealalta.
    Dorul pentru mamica ta, nu este altceva decat dragostea pe care o porti pentru dansa in sufletul tau.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mamica frumoasa ai! Sa ii dea Dumnezeu sanatate, sa se intoarca fericita acasa peste 10 ani, sa impartiti clipe frumoase impreuna cat mai multi ani de acum incolo! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bunul Dumnezeu sa ne ajute, Oana!
      Mulțumesc pentru gândurile bune 🥰🙏

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Creșterea imunitații

Am cumpărat ceva suplimente alimentare pt a stimula creșterea imunității organismului meu slăbit. Sunt niște produse românești, firma Hypericum din Maramureș. Cunosc produsele lor deoarece am mai cumpărat de multe ori.  Preturile sunt foarte ok.  Acest produs, Protonic nu l-am mai încercat. Pachetul de mai sus a costat 25 lei 😊 iar Protonic ul 16,50 lei.