De vineri și până aseară când m-am întors acasă, am avut 3 zile foarte frumoase. Am mers in pelerinaj și excursie in zona Bran, Brașov, Bușteni, Valea Prahovei...
Prima zi, vineri în 21 aprilie am pornit la 5,30 din Oradea către mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus.
Prima oprire a fost la Avrig, jud. Sibiu la Brambura Park, Casa Întoarsă!
Locul este în construcție, dar ce s-a făcut până acum e de o frumusețe mare. Recomand Brambura Park mai ales pentru familiile cu copilași.
Mănăstirea Brâncoveanu.
Pot spune că această mănăstire este deosebit de impresionantă datorită istoriei sale. Cum intri pe poarta mănăstirii simți o liniște cerească și multă ordine în jur. Este cea mai ordonată mănăstire în ceea ce privește arhitectura și designul.
Biserica te lasă fără cuvinte! Aici nu pot reda bucuria inimii atunci când pășești în interiorul bisericii pt închinare la sfintele icoane!
Mănăstirea Făget.
Această mănăstire este plasată pe o colina, in niște condiții vitrege. La mănăstire nu este apa potabilă, iar pt trebuințe gospodărești folosesc apa de ploaie colectată în vase mari.
Aici am avut onoarea s-o cunoaștem pe maica Pantelimona, o măicuță în vârstă foarte înțeleaptă. Sfaturile primite de la dânsa sper sa nu le uit niciodată! Cred că fiecăruia dintre cei aflați în pelerinaj ne-a răspuns la câte o problemă care ne frământa.
Din alocuțiunea maicii am înțeles că mănăstirea a fost dărâmată de Bukov și pur și simplu au călcat totul în picioare trupele atee ale generalului păgân. Așadar am pășit pe pământ de martiri la Făget, un loc plin se sfințenie. In mănăstire trăiesc doar 6 viețuitoare, deoarece nu mai vin fete la mănăstire, așa cum ne-a spus măicuța. Poate și că la Făget nu se găsește o viață ușoară în perspectiva condițiilor de trai. Tinerii de azi nu mai ies din comoditatea aceasta din ce in ce mai plina de tehnica....
La Făget nu am făcut multe poze, deoarece am stat cu măicuța Pantelimona. Dansa nu a dorit să o pozăm, dar important e că maica mi-a rămas în inimă🙏🤗
Catedrala din Făgăraș și cetatea Făgărașului.
După plecarea de la Făget am mers la Făgăraș unde am vizitat catedrala, care este foarte frumoasă. Pictura bisericii se află în derulare.
Cetatea Făgăraș este in reabilitare și nu am vizitat-o.
Seara am ajuns la pensiunea Katarina din Bran, unde ne-am cazat și am servit cina.
Dl Marcel, gazda a fost plin de voie bună și de ospitalitate. Ne-am simțit bine in cele 2 zile de cazare la pensiunea dânsului. Atât mic- dejunurile cât și cinele au fost bine pregătite și gustoase.
O sa fac alta postare cu zilele următoare ...
P.S. Fiindcă probabil v-ați întrebat cu cine i-am lăsat pe copii, vă răspund pe scurt: cu Dumnezeu!
Soțul a fost la lucru și sâmbătă, așa că doar ziua de duminică au petrecut-o in totalitate împreună!
Matei e mare și știe să aibe grija de surori. Mâncare le-am făcut, dar și Matei știe să folosească aragazul pt a face de exemplu paste sau tăieței😊🙏
Eu l-am învațat să fie responsabil și pot spune că mă bucur că a făcut chiar și clătite la vârsta lui.
De fiecare dată când plec în pelerinaj sunt foarte cuminți. Mai ales cele mici, care atunci când nu sunt în preajma lor nu mai fac crize de gelozie care sa capteze atenția mea mai tare! Chiar soțul meu a zis când m-am întors, că au fost neobișnuit de liniștite.
Eu mă încred mult în Sfântul Efrem și îl consider ocrotitor al casei noastre.
Cu câțiva ani în urmă un preot deosebit mi-a transmis că să fiu atenta sa nu ii cocoloșesc pe copii prea mult...sa nu fie dependenți in totalitate de mine. Am incercat sa ii educ cam așa, plecând de la reperele și pildele părintelui respectiv.
Și am încredere în copiii mei, mai ales în cei mari.
Frumos ti-ai petrecut sfârșitul săptămânii luminate!
RăspundețiȘtergereNe poți scrie niște sfaturi privind lăsarea copiilor acasă când pleci in pelerinaj? Cu cine ii lași, ce le gătești pentru mai multe zile, cum ii instruiești pe cei mai mici ca sa nu plângă după tine…
Si m-am amuzat citind despre “micurile dejune”, cred ca ai scris in geaba, fiind obosita. “Mic-dejunuri” este corect sa spunem 🙂
Sa ai o săptămâna la fel de frumoasa ca cea trecută!
Elena
Da, am scris de pe telefon și cu multe intermitențe...
ȘtergereMerci pt observație, Elena.
Nu am mai apucat sa revizuiesc postarea deoarece m-a prins o conferință a IPS. Laurențiu Streza despre Părintele Arsenie Boca🤗🙏
Plus alte probleme...
Minunat pelerinaj ai avut Andreea.
RăspundețiȘtergereDa, o mare de liniște sufletească!
ȘtergerePe langa partea sufletească ne-am delectat și cu vizitarea castelului Bran și Peleș!
Vă imaginați de frumusețe..
Castelelor
ȘtergereSunt minunate aceste castele. si eu, de cate ori ajung la Sinaia vizitez castelul Peles, stiind ca acolo a locuit regina Maria, o regina pe care eu o admir foarte mult.
ȘtergereCred că Peleșul este locul unde de fiecare data găsești sau descoperi ceva indiferent de cate ori l-ai vizitat!
ȘtergereEste deosebit cu totul acolo!
O, ce frumos e in Kefalonia!
RăspundețiȘtergereIar la Sfântul Gerasim e minunat! Acolo sunt și măicuțe din România...
Nu știam de ce m-am trezit așa de obosită. Fusesem în pelerinaj cu voi. :))) Sau e vorba despre o altă Daniela?
RăspundețiȘtergereAndreea, mă bucur din toată inima pentru tine! Mulțumim frumos că ai împărtășit cu noi!
RăspundețiȘtergereCu mult drag🙏☺️🥰
RăspundețiȘtergere