Doar ce am servit masa, iar desert am mâncat prăjitura Andreiuta, o prăjitură făcută ieri în zi de post pentru a fi servita azi în zi de sărbătoare.
Copiii s-au lins pe degete efectiv. Farfuriile au rămas curate.
Deci prăjitura mea, făcută spontan, deoarece făcusem panetone înainte și îmi rămăseseră albușurile și îmi părea rău să arunc cele 8 albusuri ramase, asa ca le-am bătut cu 8 linguri de zahar și 5 linguri de faina adăugate împreună ca 3 linguri de mac.
Am pus la cuptor compoziția pt 20 min la 170°.
Intre timp am bătut 250 ml de frișcă și am dat-o la rece.
Am scos blatul din folie pt a se răci, după care am întins câteva linguri de nutela, apoi am luat pișcoturi ramase de la tiramisul de Sf. Ștefan, pișcoturile le-am înmuiat în lapte gras și rece și le-am montat peste blatul acoperit cu nutela.
Apoi am adăugat vreo 6 linguri cu vârf de dulceață de vișine, am întins cu o spatula apoi am adăugat frișcă și am ornat cu fulgi de ciocolata de casa (am dat pe răzătoare ciocolata).
Iar peste noapte prajiturica s-a odihnit la frigider.
Pofta buna și vouă dacă o sa faceți prăjitura😘👏🤗
Prăjitura arată minunat și cred că a fost delicioasă. Te admir pentru imaginație și ingeniozitate. Eu sunt mai puțin inspirată în bucătărie. De regulă, respect rețetele la gramaj și foarte rar improvizez ceva.
RăspundețiȘtergereSi eu la fel Daniela :))
ȘtergereCe inventiva esti, uite asa le-ai combinat tu pe toate si a iesit o bunatate!! Felicitari si sa va fie de bine!!
RăspundețiȘtergereFetelor, da asa este! A fost delicioasa!
ȘtergereMulțumesc pt aprecieri. Însă eu cred ca fiecare femeie are aceasta înclinație, doar ca depinde de cata importanta ii da!
Arata foarte delicios, nu e de mirare că s-au golit farfuriile. Sa vă fie de bine!
RăspundețiȘtergereArata tare apetisanta. Sunt convinsa ca a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergereA fost tare bună încât am cumpărat deja ce îmi trebuie sa mai fac în week-end o tava.
ȘtergereMulțumesc pt gandul bun pt Stefi.