Treceți la conținutul principal

Cartea lunii iunie

Pentru luna iunie am ales cartea Părintele Petroniu de la Prodromu.
Este o carte voluminoasă, încă mai am câteva pagini de citit și  în primele zile din iulie. Cartea are 636 de pagini structurate pe mai multe capitole. Cele mai numeroase file sunt acordate predicilor Părintelui Petroniu. 
Părintele stareț Petroniu era un călugăr foarte ascetic, tăcut, liniștit și cu o inimă de mamă.
S-a ostenit mult la schitul Prodromu pentru ridicarea din ruine a Schitului.
În carte sunt descrise pe larg activitățile sfinției sale atât din țară, cât și din Sfântul Munte Athos.
Am simțit, citind cartea, cum părintele m-a călăuzit cu fiecare filă citită. 
Am înțeles mai mult ca oricând că viața fără rugăciune este lipsită de sens.
Tot ce facem să facem cu rugăciune și cu binecuvântarea lui Dumnezeu!
Să ne străduim să ne purtăm crucea spirituală și să nu cădem pe cale prin mijloacele cele păcătoase....
 O regulă cu care trebuie să mă deprind mai in adânc este cea de a fi mai bună și mai milostivă, iertătoare față de semenii mei așa cum și Hristos mă iartă pe mine de nenumărate ori.

Pentru prima dată, m-am gândit la subiectul iubirii de sine și la cel al lingușirii. De fapt al iluziei, căci omul de cele mai multe ori își face mai întâi un scenariu in minte...

De asemenea, tot de la părintele Petroniu, vreau sa îmi fie foarte clar, că nu există păcate mici și păcate mari deoarece orice păcat este împotrivire la voia lui Dumnezeu, care nu aduce decât moarte veșnică.
 Despre bogăție... spune părintele Petroniu că în fond nu bogăția e rea, ci împătimirea de lucruri, reaua întrebuințare, dorul și goana după avuție....Sper că să fiu mai cumpătată, așa cum îi place lui Dumnezeu și să fac fapte de milostenie cu inima larga🙏
 Întreaga noastră viață se desfășoară sub binecuvântarea Sfintei Treimi. Vreau să cuget mai des la această binecuvântare.
 Așa cum spuneam, cartea este ca o enciclopedie.
O recomand tuturor celor care însetează după hrană duhovnicească!

La sfârșitul cărții sunt și o mulțime de poze. Las aici câteva 
Cuvioase părinte Petroniu, pentru rugăciunile Maicii Domnului, stăpâna Muntelui Athos, căreia cu multă dragoste i-ai slujit, roagă-te pentru noi păcătoșii!

Comentarii

  1. Ce carte minunată ai ales, Andreea! Și ce recenzie frumoasă și plină de învățături ai scris!
    Mulțumesc mult pentru recomandare!
    Să ai un week-end binecuvântat!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Trei produse cosmetice preferate

Bun găsit! M-am gândit să vă arăt trei dintre produsele mele de îngrijire care îmi plac cel mai mult!  Parfumul meu preferat rămâne Miss Dior😊🥰🤗  Crema de față care mi se potrivește cel mai mult este cea Gerovital, Crema ultractivă și luminozitate. Dupa ce curăț tenul cu apa micelară bifazica, aplic in strat subțire crema de mai sus. Efectele sunt mulțumitoare😊♥️🫶  Iar la capitolul cremă de mâini, dintre multele creme pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului cea mai eficienta pentru mâinile mele este aceasta:   Ce îmi place la aceasta cremă este că intră repede in piele, deci absorbția este rapida, astfel că nu rămân mâinile unsuroase, ceea ce nu îmi place deloc la o crema!