Treceți la conținutul principal

Nu pierde vremea...

Bun găsit!
Studiul din cartea Părintelui Petroniu continua. Pentru azi m-am oprit cu mintea la o nota de lectura scrisă de sfinția sa...
 " Așa suntem și noi, dorim ceea ce nu avem și nesocotim sau neglijăm ceea CE AVEM."
In săptămâna asta am umblat pe la grădiniță sa o înscriu și pe Marinuța, iar pe Ștefi s-o transfer la aceeași grădiniță! Pe Ștefi am rezolvat-o, am înțeles că mai era un singur loc la grupa mare, însă cu Marina încă nu se știe, deoarece metodica de înscriere s-a modificat, așadar cine împlinește 3 ani până la 30 august are prioritate. Cei care vor împlini 3 ani după această dată vor fi înscriși conform locurilor ramase neocupate🥺 iar Marina va face 3 ani pe 10 septembrie.
Așa că încă nu știu cum voi face cu serviciul, mă găsesc într-o situație necunoscută...nu mai pun că nu știu dacă se va acomoda, de pampers nu vrea sa se lase, deși incerc ...
Se prevăd schimbări și pt Stefan, care va merge la un alt loc de muncă mai bun și deci alt program ...
Știu că ar trebui sa păstrez pacea inimii și să le iau ca atare, firesc...
Anul școlar s-a încheiat prost, Matei cumva defavorizat, prin faptul că notele pe care le obținuse pe munca individuala nu s-au mai trecut in catalog, așa că media lui a fost ușor sub 9,50. Dar aici e vorba de tot anul, eu am tot stat cu gura pe el ca să fie mai responsabil! Nu îi place limba română și acolo a obținut media 8 in loc de 9 care l-ar fi propulsat spre a obține bursa de merit și anul viitor.
Dar, nu a existat șansa să mărească...cum s-au încheiat mediile de urgență doar cu 2 note...
Teodora a încheiat foarte bine anul școlar. Este și o fire mai responsabila, dar și citește cu plăcere și se vede!
Ștefania nu a vrut să învețe poezia pentru serbare, deci nici nu am mai mers la serbare. Acum din toamna va merge la altă grădiniță, cu program prelungit. Sper ca să intre și Marina tot aici.
Cred că o să apelez la ajutor, daca e cazul, așa cum am făcut când îi aveam doar pe Matei și Teodora, am găsit o bona.
Nu știu încă ce și cum. Așteptarea și așezarea lucrurilor îmi vor da răspunsurile adecvate!
 

Comentarii

  1. Dumnezeu să-ți dea răbdare, draga mea! Te cred că ești copleșită, dar sigur nu te va lăsa Maica Domnului.
    Nu te necăji pentru rezultatele care nu au atins așteptările voastre. Să dăm slavă Domnului că avem copiii sănătoși și că ne mai îngăduie pe pământ să avem grijă de ei.
    Pentru toate celelalte vei găsi o cale de rezolvare. Sus să avem inimile! Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se vor așeza de la sine toate, sa nu te stresezi!
    Cu cel putin 3 copii e întotdeauna mai complicat cu serviciul, depinde ce îți dorești tu: sa economisești un salariu de bona, stand tu acasă cu copiii sau sa mergi la serviciu și sa câștigi un salariu pe care îl vei da (nu știu in ce procent) bonei.
    Din punctul meu de vedere, dacă nu exista o bunica ce poate sta cu copiii in lipsa mamei, atunci e mai bine sa stea mama, pentru binele tuturor, inclusiv al ei, sa renunțe la cariera sau sa lucreze ceva de acasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Andreea că mi-ai scris aceste cuvinte!
      Chiar azi am văzut un video cu câți bani economisește o mama când stă acasă!
      Eu de aceea am optat să le duc la grădiniță, e foarte costisitor o bona in 2023.
      Incerc sa nu mai mă stresez. O sa le iau ca atare pe toate, întâi să fie bine copiii....

      Ștergere
  3. Dumnezeu si Maica Domnului sa te ajute sa iei decizia cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Trei produse cosmetice preferate

Bun găsit! M-am gândit să vă arăt trei dintre produsele mele de îngrijire care îmi plac cel mai mult!  Parfumul meu preferat rămâne Miss Dior😊🥰🤗  Crema de față care mi se potrivește cel mai mult este cea Gerovital, Crema ultractivă și luminozitate. Dupa ce curăț tenul cu apa micelară bifazica, aplic in strat subțire crema de mai sus. Efectele sunt mulțumitoare😊♥️🫶  Iar la capitolul cremă de mâini, dintre multele creme pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului cea mai eficienta pentru mâinile mele este aceasta:   Ce îmi place la aceasta cremă este că intră repede in piele, deci absorbția este rapida, astfel că nu rămân mâinile unsuroase, ceea ce nu îmi place deloc la o crema!