duminică, 29 septembrie 2024

Suntem rodul gândurilor...

Ma uit în mine și vad ca toate problemele medicale din copilărie și pana acum sunt provocate de gânduri, de emoții.
De exemplu alergia și astmul au ca factor declanșator anxietatea în care am crescut, dat fiind problemele părinților mei. Și acum factorul a rămas același, atunci când mi se declanșează o criza de rinita sau de astm. Luna septembrie a fost una stresanta, deci astmul și rinita au revenit în forță. Pesemne ca și analizele au ieșit prost. 
 Dar de ce ne împuținam cu duhul? Sau de ce ne risipi atât în cele trecătoare, care oricât am vrea noi, își urmează cursul firesc...? 

Răspunsul este simplu, deoarece uităm adesea ca stâlpul păcii lăuntric este rugăciunea. Doar ca o facem când simțim ca suntem la limita. Ori tocmai acest lucru nu e sănătos. Trebuie sa ne străduim mai mult, sa avem o stare de trezvie continuă ca astfel rezultatele sa fie îndelungate. 

Starețul Tadei de la Vitovnita în cartea sa intitulata Raiul se dobândește aici.tocmai asta ne învață: cum sa păstrezi pacea și bucuria Duhului Sfânt.

Recomand cu drag cartea de mai jos 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem rodul gândurilor...

Ma uit în mine și vad ca toate problemele medicale din copilărie și pana acum sunt provocate de gânduri, de emoții. De exemplu alergia și as...