Treceți la conținutul principal

Eu cu bune și mai puțin bune!

 Am văzut pe blogul Danielei o provocare 10 lucruri despre mine.

De multe ori în social media punem doar lucrurile frumoase, de multe ori parcă avem o reținere în a publica și alte aspecte din viața noastră sau întâmplări nefericite!

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre mine:

1. Deși sunt o fire îndrăzneață, de multe ori îmi e rușine de a face ceva sa nu deranjez. In cazul respectiv îmi ia ceva lămurire de sine să mă hotărăsc.

2. Nu suport minciuna.

3. Când mă împrietenesc cu cineva mai tare sunt capabila sa-i dau și haina de pe mine. Totuși, nu cer în schimb nimic, însă dacă m-ai dezamăgit nu mai pot fi ca înainte.

4. Sunt sensibila la durerea copiilor în special, dar și a prietenilor și cunoscutilor.

5. Daca as putea as lua toți copiii abandonați sub acoperișul meu.

5. Păcatul meu cel mai des repetat este că atunci când mă supăr, nu ușor, dar când o fac mă enervez și mai spun și cuvinte care rănesc. Cel mai des pe copii mă înfurii după ce ii tot rog...totuși nu mă scuz.

6. Frecventez biserica din liceu. Povestea mea a început când am avut un vis in care cineva îmi spunea că voi muri a doua zi. Nu a fost așa, dar acest lucru m-a speriat și m-a făcut să îl caut mai mult pe Dumnezeu.

7. Copilăria mea a fost una bolnăvicioasă, mult timp am petrecut prin spitale, dar iată-mă aici prin mila Domnului. 

8. Când eram domnișoară,  adică acasă la părinți, mă rugam foarte mult, psaltire, canoane, acatiste. Într-o seară tatăl meu a venit în camera mea și m-a găsit la rugăciune în fața icoanelor. Atunci m-a bătut cu pumnii și mi-a călcat candela și icoanele in picioare. Am suferit mult din pricina acestui lucru cu icoanele și candela și m-am rugat ca Dumnezeu să-l ierte. Cat despre pumnii primiti pot spune că harul lui Dumnezeu m-a aparat, deoarece nu am simțit nicio durere.

9. Am fost traumatizată în copilăria mea de violența tatălui asupra mamei și de beția tatălui, care când o făcea lată, in mod cert era iadul pe pamant. Toate acestea au rămas în inima și îmi aduc aminte cum o apărăm pe mama și inevitabil primeam și eu pumnii sau picioarele...Să fie iertat tatăl meu!

10. Din cauză că îi certam pe cei din familie că nu se purtau creștinește, de la post sau rugăciune...etc. bunicul patern a fost la un pas să mă strângă de gât, doar că Dumnezeu a trimis chiar atunci pe mama sa îl oprească...

Bunicul zicea că o să mor din mâinile lui, însă voia Domnului a fost alta. La puțin timp de la acea întâmplare a aflat că era bolnav de cancer terminal, boală care l-a făcut să mă roage sa ii citesc rugăciuni, să îl cheme pe preot pt spovedanie, lucru care nu-l mai făcuse de peste 50 ani. A murit spovedit și împărtășit. Acest lucru mi-a adus multă bucurie. La prohodul sau am avut ocazia sa ii citesc psaltirea întreagă!

Dumnezeu sa îl ierte!




Comentarii

  1. Of, draga mea dragă! Nu am cuvinte... Măicuța Domnului să îți poarte de grijă mereu! Așa cum te-a acoperit și te-a ocrotit în atât de grele și dureroase încercări.
    Dumnezeu să-i ierte pe tatăl și bunicul tău!
    Cu copiii, la fel i-aș lua și eu pe toți acasă.
    Cât despre tulburare și enervare pe copii, e de înțeles, mai ales când sunt micuți și neastâmpărați. Încearcă totuși să le ceri iertare după ce te liniștești. Și să le explici de ce ți-ai pierdut cumpătul. Te vei simți mai ușurată, iar ei vor învăța și în acest fel iertarea. Sunt sigură că le ești pildă vie de iertare în alte situații. Te rog să mă ierți pentru acest sfat, dar m-am regăsit în asemenea situații de foarte multe ori.
    Te îmbrățișez strâns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Daniela mult pt cuvintele de întărire!
      Da, cumva e o lupta de a fi mai bună. Câteodată îmi iese, alta data nu!
      Acum, nu caut justificări.
      Soțul și mama mea îmi spun mereu că am prea multă răbdare, însă eu nu mă văd așa...nu îmi place violenta de niciun fel!
      Mai cu seamă că în a mea copilărie a fost prezenta mereu in jurul meu!
      Incerc sa fiu mai rabdatoare și să mă pun pe mine in locul lor...
      Sper că la final binele sa fie mai mult decât răul!

      Ștergere
  2. Draga Andreea, m-a mișcat această postare. Ai trecut prin multe, și văd că iubirea pentru Dumnezeu te-a ținut în picioare! Să îți răsplătească Dumnezeu această dragoste.
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. Am decis sa scriu aceste lucruri tocmai pt a arata purtarea de grijă a lui Dumnezeu!

      Ștergere
  3. Fetelor, aceste destainurii trăite de mine m-au făcut să lăcrimez ...dar acum sper că lacrimile sa fie de bucuria încurajărilor voastre.
    E bine că lacrimile cad...
    Să fiți binecuvântate și va doresc că și rănile voastre să fie mângâiate de Bunul Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mângâiere de la Maica Domnului să primești și tu, Andreea! Îi rugăm pe toți sfinții să ne fie îndrumători și sprijinitori pe calea către Mântuitorul Hristos!
      Noapte cu pace, draga mea!

      Ștergere
    2. Amin, draga Daniela!
      Ție, Bunul Dumnezeu ți-a dat darul mângâierii aproapelui prin cuvânt!
      Noapte bună cu înger păzitor veghind alaturi!

      Ștergere
  4. Mi-au dat lacrimile pentru ultimele istorisiri ale tale, ai avut o tarie foarte mare de caracter, putere sa treci peste si mai ales sa ierti si sa lasi totul ordonat si curat. Esti un suflet deosebit, ma bucur sa iti citesc blogul! Oana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Oana!
      Știu că Dumnezeu era cu mine și așa cu ajutorul Lui am reușit să nu am decât milă!
      Sunt neînfricată din pântecele mamei, acolo unde de multe ori mama era lovită in burta gravida fiind cu mine 🤗🙏

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Azi a fost despre mine...

Iată-ma ajunsă la frumoasa vârstă de 37 de ani. Spre ca acești ani să fi fost de urcuș pe scara înțelepciunii. Nădăjduiesc ca anii care vor mai fi de acum încolo sa fie și mai rodnici.  Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru fiecare clipa binecuvântată din viata aceasta și îl rog sa ma însoțească până la sfârșitul vieții!  Cadoul cel mai frumos pe care mi-l doream a fost minunatul pelerinaj la mănăstirea Tismana 🤗😘😇 Vouă celor care va veți opri o clipă ca să îmi adresați o urare va transmit ca va port în inima mea pe toti🤗 Sunt recunoscătoare prietenilor din viata mea, putini, dar adevărați, care mi-au înseninat ziua😘 Mulțumesc mult pentru urări!