Treceți la conținutul principal

Cuviosul Gherontie cel nebun pentru Hristos

Hristos a înviat!

Am terminat de citit cartea despre întâmplările minunate săvârșite de cuviosul Gherontie Aldea.
Bătrânelul nostru era unul dintre ciudații acestei lumi, care de fapt nu a fost decât un bineplacut al lui Dumnezeu. 
Spunea Sfântul Porfirie Capsokalivitul că omul pentru a fi sfânt are nevoie de IUBIRE.
Iubirea nu a lipsit din inima cuviosului Gherontie!
Acesta de multe ori făcea tot felul de scamatorii pentru a nu fi lăudat de oameni și astfel, prin simpla smerenie, să își câștige un loc in ceruri. Își dorea și ne dorea să ajungem și noi la Ierusalimul cel de sus.
Sunt bucuroasă să îl fi văzut în această viață în multele dăți când mergeam la catedrala Sfântul Dimitrie din Craiova.

După niște ani buni, iată că vorbesc despre cuviosul care acum ne zâmbește din raiul cel desfătat, din împărăția lui Dumnezeu!
Dacă aici avea putere mare a rugăciunii, vă imaginați că de acolo din raiul cel frumos, are și mai multă putere!
Așadar, nu ezitați să ii certi ajutorul Cuviosului Gherontie🙏🙏🙏

Trebuie sa mărturisesc că am citit cartea cu nesaț și parcă aveam o continuă stare de mulțumire, deși în ultimele 2 săptămâni problemele la coloana nu mi-au dat pace. Însă am observat că am avut o bucurie permanentă și nu mai am avut acea frustrare și nemulțumire din cauza durerilor lombare♥️. Deci nu m-am mai văietat🙂

Sunt recunoscătoare cuviosului Gherontie, care cred, că de acolo de Sus, se roagă și pt mine nevrednica🙏🙏🙏

Comentarii

  1. Ce chip frumos, ce ochi luminoși! Îți mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Slava lui Dumnezeu intru sfintii Sai! Cuvioase Gherontie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!
    Voi comanda si eu cartea. Multumesc mult pentru aceasta recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa mărturisesc ca și pe mine m-a ajutat de multe ori Cuviosul, după moartea sa…
    Imi amintesc ca o data m-a ignorat, in adolescenta, când am vrut sa îl întreb ceva la catedrala mitropolitana din Craiova și m-am supărat un pic, dar de fiecare data când îl zăream apoi primeam răspunsul… rugăciunea era răspunsul, Cuviosul ridica mâinile către cer, in biserica, in parc, pe strada, pe oriunde îl vedeam făcea gestul specific. Nu mai era nevoie de cuvinte, de explicații.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Andreea!
      Mulțumesc pt mărturisirea ta!
      Este minunat Cuviosul Gherontie?
      Tu ai cărțile cu sfinția sa?

      Ștergere
  4. Da, am, dar îmi e mai ușor sa citesc pe site-ul dedicat lui toate mărturiile oamenilor, care apar mai târziu in carti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi mai place sa citesc de pe telefon..dar la tine înțeleg că e mai comod și cu bebe...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Trei produse cosmetice preferate

Bun găsit! M-am gândit să vă arăt trei dintre produsele mele de îngrijire care îmi plac cel mai mult!  Parfumul meu preferat rămâne Miss Dior😊🥰🤗  Crema de față care mi se potrivește cel mai mult este cea Gerovital, Crema ultractivă și luminozitate. Dupa ce curăț tenul cu apa micelară bifazica, aplic in strat subțire crema de mai sus. Efectele sunt mulțumitoare😊♥️🫶  Iar la capitolul cremă de mâini, dintre multele creme pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului cea mai eficienta pentru mâinile mele este aceasta:   Ce îmi place la aceasta cremă este că intră repede in piele, deci absorbția este rapida, astfel că nu rămân mâinile unsuroase, ceea ce nu îmi place deloc la o crema!