Treceți la conținutul principal

Diverse reduceri la alimente

Bun găsit!

Deoarece nivelul de trai a scăzut foarte tare datorită scumpirilor exagerate la toate, dar în special la alimente, ca să putem să facem față tuturor cheltuielilor lunare, fac cumpărături de la magazinele din apropiere de locuință noastră. Unul dintre aceste magazine este Mega Image, unde de fiecare dată găsesc produse cu - 50% reducere.
Așa mai scutesc cateva sute de lei bune pe lună.
Mereu găsesc și somon sau carne de alt fel la reducere. Menționez că nu expiră în ziua respectivă sau a doua zi. Ci au termen de valabilitate in jur de 3 zile.
Lactatele fermentate pot sta în frigider și peste termen că nu au nimic.
Iar cu acel card de magazin mai beneficiez și acolo de ceva extra reducere care cumulată se simte la buzunar.

Voi cum stați la acest capitol?


Comentarii

  1. Nu am știut ca Mega au astfel de oferte de 50 la suta, se găsesc constant in magazin? Eu fac piata de la Penny si Kaufland, sunt mai aproape de casa. Nu stiu cum sa mai impart baniibde mancare, toate s au scumpit exagerat.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cel puțin aici la Oradea găsesc zilnic astfel de reduceri la alimente bune!
      Ei nu au decât discount de 50% fata de alte magazine une oferă doar 30%
      Eu in Kaufland merg mai rar că nu e aproape deloc. Și pt a mă întoarce trebuie sa cheltui pe taxi și atunci merg unde îmi e mai aproape.

      Ștergere
  2. Pe mine m-au șocat prețurile de la Mega Image, dintre toate magazinele ei le au pe cele mai mari. Am văzut și rafturile de la capăt cu reduceri, dar nu m-au convins sa fac card de client la ei. Și eu tot Penny și Kaufland am lângă casa, unde seara sunt reduceri mari, la Penny cu 40% mai ieftin gasesc carne și lactate, plus ofertele cu cardul de client (scutece bio, șervețele umede ecologice mai ieftine decât pe eMAG, etc). La Kaufland scad prețurile după 7 seara la fructe și legume, chiar și de 10 ori (am luat salata, ridichi, cu 30 de bani in loc de 3 lei, verdețuri cu 10 bani in loc de 1 leu!), chiar și la raftul de carne se gasesc pachete reduse cu 50%. Și la Lidl merg când văd ceva cu discount atractiv in catalog. Mie îmi e mai simplu cu mașina, pentru ca trebuie sa umplem portbagajul cu cantitățile necesare unei familii cu atâția copii, nu as avea brate suficiente, dar când sunt baietii dispuși mergem împreuna pe jos și căram multe sacoșe. Slava Domnului ca avem, totuși, CE și CU CE sa cumparam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, observ din ce spui tu că ofertele diferă de la magazin la magazin!
      La Kaufland Oradea nu se acorda decât 30% discount și cum nu avem mașină nu as economisi chiar nimic. De aceea merg mai rar, la sărbători sau uneori când e ceva mai ofertant cu adevărat!

      Da, am mai auzit de magazinele Mega și am văzut când am fost la un stagiu de pregătire în București acum câțiva ani, că sunt preturi mai mari. Aici la Oradea, Mega Image e chiar ok. La coșul de baza mă refer nu la alte produse non alimentare și sau ambele...

      Ștergere
  3. La Penny nu sunt reduceri mari pe aici, văd că depinde. Și nu e un magazin ieftin aici Penny

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar Lidl s-a prostit mult de o perioada. Marfa alterata și proasta. Poate își vor reveni...
    Eu mai cumpăr și de la piata multe alimente perisabile și non perisabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu merg la piața, dar numai vara-toamna când e sezonul roadelor din grădini (pe care nu le gasesc la țara). Depinde, intr-adevăr, de orașul și cartierul in care se afla magazinele.

      Ștergere
    2. Da, așa este!
      Carfour și Auchan sunt cele mai scumpe magazine pe aici!
      Profi e mai ok, Penny ..

      Ștergere
  5. Da, bineînțeles că așa în orice magazin se găsesc produse ieftine și de calitate îndoielnică. Clar!
    Așa și la Mega e unei firma proprie la 6 lei, dar calitatea? Sau spărtură de orez...și câte și câte...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mega Image e un magazin scump si in Iasi, e de talia Carrefour. Produsele care sunt reduse la 50% din pacate nu arata bine aproape niciodata la magazinul pe care-l am aproape de casa si, recunosc, mi-e putin teama sa cumpar mancare care expira in cateva zile; nu stiu cum arata produsele reduse in celelalte magazine Mega Image din oras.
    Kaufland stiu ca are preturi foarte bune si-mi pare rau ca nu am aproape de casa.
    Cred ca as face economii mari daca as face cumparaturi saptamanale, dupa o lista atent alcatuita. Sunt tare dezorganizata cand e vorba de cumparaturi ...
    Din cauza ca s-a scumpit asa de mult mancarea se impune sa fac cat mai curand o comparatie atenta intre magazine pentru ca am observat ca si chiar daca un magazin e cotat scump, tot se gasesc in el si produse care au un pret foarte bun sau produse bune pe care nu le gasesc in alta parte.
    Pentru oua si branza caut, de obicei, oameni de la tara; cumpar si din magazin, dar se vede ca nu e aceeasi calitate. De exemplu singura branza de vaci care-mi place din magazin e "Campina" (se vinde la punga de 1 kg), dar nu stiu cat de buna este cu adevarat.
    Carne ... nu stiu de unde sa mai cumpar; mai bine mancam mai putina carne daca nu avem o sursa curata. Mai cumpar "Puiul fericit" (pe care-l gasesc doar in Auchan, Kaufland, Carrefour). Avem un producator local care are carne curata de vita si porc, dar luam rar.
    Legume si fructe de-acum se gasesc in piata, mai greu e pe timpul iernii; ma necajeste faptul ca in marile supermarket-uri sunt multe fructe/legume din import si in 90% din cazuri plec fara sa cumpar (imi plac sa fie din Romania, Grecia sau Rep. Moldova).
    Neaparat trebuie sa caut mai multi producatori locali, ma tot gandesc la asta de ceva timp pentru ca mare importanta are ceea ce mancam asupra sanatatii noastre.
    In magazine sunt multe alimente prea procesate care ne imbolnavesc lent (de exemplu uleiul de palmier este omniprezent, ati fi uimite in cate produse alimentare este)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nici eu nu cumpăr produse reduse care sunt într-o stare neplăcută!
      Și gratis de ar fi nu le-as lua!
      La noi cred că datorită vânzărilor bune se fac aceste reduceri. Își permit datorita vadului bun. Mai mereu e plin magazinul, deși e mult mai mic decât altele, ca de ex Penny.
      Tot din Mega Image am cumpărat un set de prosoape de o calitate f buna, dar prețul a fost ok cu acel card de la ei!
      In rest cumpăr și eu de la piata multe produse.
      De exemplu detergenți nu iau din Mega, ci de la magazine de profil...

      Trebuie sa ne gospodărim cum putem și să ne încadrăm in bugetele mici comparativ cu rata de inflație. Scumpirile sunt exagerate!

      Ștergere
  7. Erata:
    * in 90% din cazuri plec fara sa cumpar daca in acea zi gasesc doar legume/fructe de import

    Am vrut sa mai scriu (si-am uitat) faptul ca merita sa ne uitam si la manastirile din jurul orasului (de exemplu noi avem o manastire de la care se pot cumpara lactate bune, la preturi bune; in mod special imi place de acolo un cascaval de casa care are un gust tare bun si nu e aproape deloc sarat).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am de unde să cumpăr de la mănăstire..
      Când merg in pelerinaje mai cumpăr ceaiuri, miere, etc

      Ștergere
  8. Interesantă postarea si comentariile. Eu nu cumpăr decat ce nu pot produce cum ar fi cafea, orez, ulei (sper să mi-l fac singură in următorii ani). Si oțetul il faceam in gospodărie intr-o vreme, dar am renunțat până voi avea o producție mai bună de mere. Si asta pentru că multe produse au zahar ascuns si prefer să știu ce manânc, dar in general sunt foarte atentă la preturi si urmăresc ofertele. Îmi place ideea listelor lunare pentru că orice drum in oras implică costuri si tentatii :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa este! Știi, Corina draga, ar fi și păcat să nu beneficiezi de o alimentație mai sănătoasă locuind la țară!
      Eu inca tânjesc după copilărie...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Trei produse cosmetice preferate

Bun găsit! M-am gândit să vă arăt trei dintre produsele mele de îngrijire care îmi plac cel mai mult!  Parfumul meu preferat rămâne Miss Dior😊🥰🤗  Crema de față care mi se potrivește cel mai mult este cea Gerovital, Crema ultractivă și luminozitate. Dupa ce curăț tenul cu apa micelară bifazica, aplic in strat subțire crema de mai sus. Efectele sunt mulțumitoare😊♥️🫶  Iar la capitolul cremă de mâini, dintre multele creme pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului cea mai eficienta pentru mâinile mele este aceasta:   Ce îmi place la aceasta cremă este că intră repede in piele, deci absorbția este rapida, astfel că nu rămân mâinile unsuroase, ceea ce nu îmi place deloc la o crema!