Treceți la conținutul principal

Maica Macrina, ucenica Sfântului Iosif Isihatul

Bun găsit, dragile mele!
Al treilea capitol din cartea "Chipuri ale sfinteniei" îi este dedicat cuvioasei maici Macrina Vassopoulos, ucenică a lui Gheron Iosif Isihastul. 

Trebuie sa vă mărturisesc că această măicuța atât de sporita m-a sensibilizat profund și am căutat să îmi procur cartea dânsei, "Cuvinte din inimă". Aștept să primesc comanda zilele astea.
In cele câteva pagini, autorul prezintă repere biografice ale maicii, dar și pilde și învățături lăsate de aceasta spre călăuzirea credincioșilor.
Nota personala: am observat că mai mulți sfinți rămân orfani de unul sau de ambii părinți încă din timpul copilăriei fragede sau puțin peste câțiva anișori. Așa s-a întâmplat și cu aceasta maică, care odată văzută orfană de ambii părinți s-a văzut nevoită să muncească pentru a se întreține atât pe ea cât și pe fratele ei mai mic.
Maria, viitoarea maică Macrina, ramane fără de părinți la varsta de 9 ani și m-a impresionat drumul ei pe calea sfinteniei. Aceasta, deși era doar un copilaș de 9 ani a indurat foametea datorată războiului dar și bătăile oferite de către mătușa la care se afla în grijă. Draga Maria era de multe ori snopită în bătaie fara niciun motiv..câte o mai fi indurat trupușorul ei...
Rămasă orfană, micuța se învrednicește de ocrotirea Maicii Domnului, care i se arată într-o vedenie și o încredințează de ajutorul ei.  Vedenia este descrisă cu amănunte în carte.
Pe la vârsta de 12 ani, Maria se angajează la o fabrică. Colegele ei povesteau de cat de sporita era Maria în rugăciune, având o față luminoasă iar gura-i izvora bună mireasmă!
Maica Macrina a urmat întru totul învățăturii Sf.Iosif...
Aceasta a fost într-o relație duhovnicească strânsă cu mama părintelui Efrem Filotheitul, monahia Teofana.
Multe a mai indurat maica Macrina, de la arătările celui necurat până la un cancer de colon care a fost vindecat cu ajutorul lui Dumnezeu.
Aș vrea sa va transmit că citind aceste puține pagini din cartea menționată mai sus, simți o stare de nădejde și de îndrăzneală bună, căci toți vom trece prin focul încercărilor că să ne curățim și să ajungem în împărăția lui Dumnezeu! Biruitorul morții este Hristos! Sus să avem inimile🙏🙏🙏 
Maica punea accent pe nevoință duhovnicească, deoarece nu poți să biruiești patimile fără de aceasta,
dansa fiind un munte de nevoință!

 Închei cu rugăciune maicii Macrina: "Hristoase al meu, curățește-mi mintea!"

Comentarii

  1. Am parcurs in urma cu mai mulți ani cartea “Cuvinte din inima”. Este de foarte mult folos și îți ajunge asa de ușor la suflet, venind de la o femeie, de la o sfânta…
    🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred că e o carte pătrunzătoare și care va fi de folos mereu!
      Andreea ce mai faceți?
      Ioan a trecut de examene? Merge la liceu, pe ce latura?

      Ștergere
    2. A fost bine, spun și eu la fel ca Daniela: Slavă Domnului și Maicii Sale pentru purtarea de grijă!
      Nu e foarte hotărât pe un profil anume, se lasă in voia lui Dumnezeu și ii va rândui El…

      Ștergere
    3. Da, mă bucur că v-ați liniștit. De acum urmeaza o alta etapă cu ajutorul lui Dumnezeu bună!
      Doamne ajuta!
      Tu ești bine? M-au întrebat fetele de ce ai închis blogul?!

      Ștergere
    4. L-am închis pentru ca îmi ocupa prea mult mintea. Mă simt mai liberă fara.

      Ștergere
    5. Erau niște postări frumoase, mai învățam și noi una alta...sau ne aminteam ...
      Uite, datorită ție, postării despre subiectul durerilor lombare eu m-am apucat de exerciții și m-au ajutat foarte mult!

      Ștergere
    6. Dar, cu libertatea te înțeleg...
      Eu voi continua sa postez așa cum pot, chiar daca nu am timp de editări și de un blog mai așezat sau mai frumos.
      O să mă ajute in primul rand pe mine tot ce scriu aici...

      Ștergere
  2. Andreea, mulțumesc din suflet pentru postarea aceasta! Mi-a mers la inimă.Ce chip luminos are Maica!... Și ce chilie frumoasă și tihnită!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din suflet am scris și eu cuvintele, respectiv sub îndrumarea Maicii Macrina pe care am simtit-o incurajandu-ma!
      Mulțumesc pentru comentariul tău, Daniela!
      Ce face, Maria? Cum a fost la examene?

      Ștergere
    2. Slavă Domnului și Maicii Sale pentru purtarea de grijă! A fost foarte bine. Azi rădea de mine că s-a întors roata: eu învăț și ea pictează. :))

      Ștergere
    3. Da, așa i! Lasă că și pentru tine va fi foarte bine, nu mă îndoiesc!
      Întreaga noastră viață este în mâinile lui Dumnezeu!

      Mult succes pe mai departe Mariei!

      Ștergere
  3. Sfanta maica Macrina, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Creșterea imunitații

Am cumpărat ceva suplimente alimentare pt a stimula creșterea imunității organismului meu slăbit. Sunt niște produse românești, firma Hypericum din Maramureș. Cunosc produsele lor deoarece am mai cumpărat de multe ori.  Preturile sunt foarte ok.  Acest produs, Protonic nu l-am mai încercat. Pachetul de mai sus a costat 25 lei 😊 iar Protonic ul 16,50 lei.