Treceți la conținutul principal

Minunatul Părinte, Sfântul Iacov Tsalikis

Bun găsit!

Capitolul XI din cartea Chipuri ale sfinteniei îi este dedicat mult iubitului stareț sfânt, Iacov Tsalikis. Cum am mai scris despre Sfântul, de data asta am să mă rezum la o minune făcută de către Sfânt la 11 luni de la plecarea sfinției sale la Domnul.
Materialul este preluat de pe O chilie athonită.
Așa cum arată mai sus autorul acestei minuni, care își dorea să îl fi cunoscut în viața pe stareț..iată cum cuviosul l-a mângaiat pe acest ierodiacon.

Vă mărturisesc acum și eu că tare mult mi-am mai dorit să mai ajung la mănăstirea Cuviosului David Bătrânul din Evvia, tocmai descoperirii acestui minunat trăitor al credinței, acestui nevoitor stareț plin de multă dragoste jertfitoare...
Sfântul David are moaștele in biserica mănăstirii, la care m-am închinat și am sărutat și eu cinstitul cap al sfântului David, așa direct făra geam, fara raclă despărțitoare. 
Dacă duhul ar putea grai bucuria trăirii când am sărutat cinstitul cap....

In august voi ajunge din nou🙏🙏🙏
Dorul după sfinți, după cele ale lui Dumnezeu este unul care mă face să caut cât mai mult întâlnirea cu sfinții la casele lor pământești.
Sfinte Iacov împreună cu Sfântul David, rugati-va lui Hristos Dumnezeu și pentru noi!

Comentarii

  1. Sfinții tăi dragi să te mângâie și să te ocrotească mereu!
    Ce frumos că ajungi iar la chiliile lor.
    Să îți fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Cred că ajungem la sfinții noștri atunci când aceștia ne cheamă!
      Îți doresc si ție Daniela multe astfel de clipe de suflet!

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos! Așa cum bine zici, când va rândui Dumnezeu...

      Ștergere
  2. Acum cativa ani am citit cartea editata de Evanghelismos si-am ramas marcata de viata Sfantului Iacov Tsalikis. Am gasit apoi si o carte pentru copii pe care i-am citit-o fetitei mele si-o s-o mai recitim.
    Ce frumos ca vei ajunge la Sfant in curand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate cărțile mentionate de tine, Maria, sunt extraordinare!
      Da, am fost și anul trecut dar nu știam atâtea de Sfântul Iacov.
      Ce sa mai spun de Cuviosul David când i-am sărutat Sfântul cap!
      Dumnezeu este cu noi!

      Ștergere
  3. Am citit ca Sfântului Iacov nu ii plăcea nicicum sa fie fotografiat, însă avea atâta delicatețe sufleteasca încât nu a vrut sa îi mâhneasca pe cei care stăruiau sa ii ceara sa facă împreuna fotografii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa este!
      Când am citit primele pagini despre viața pe care a avut-o, parcă plângea sufletul in mine de câtă dragoste și de câtă nevoință a putut să ducă Sfântul Iacov...
      Ce sa mai zic de mila nemărginită pentru toți oamenii, de "intervențiile"la Sfântul David pentru oamenii necăjiți...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O noapte de durere...

Noaptea trecuta am petrecut-o așa Da, din cauza unei dureri abdominale intense, niște crampe mari, am ajuns la Urgenta. Bineînțeles ca din cauza durerilor atât de intense am făcut și hipertensiune arteriala, dar slava lui Dumnezeu ca mi-a trimis oameni buni în cale și m-au ajutat cu toate analizele, investigațiile și medicația potrivita.Chiar sunt niște oameni dedicați la UPU.  Luni dimineață m-am dat jos din pat cu dureri de cap, dar am luat 1 nurofen, insa fără efect. Ștefania avea accese de  tuse  și am mers cu ea la dr de familie. A primit tratament, apoi am mers la farmacie sa ridic reteta și tot ma durea capul. Farmacista mi-a dat un cafetin. Degeaba.. A trecut ziua de luni cum a trecut..  Marți, însă slăbiciunea trupeasca s-a instalat in grabă, dar am zis ca seara ne punem la somn mai devreme și ma voi reface... Nu, nu a fost așa... Pe la ora 23 am simțit niște dureri tăioase de burta, încât abia mai respiram.. Am luat un ketotifen de 80 mg, dar fără succes. Durerea

Ultima zi din octombrie...

Iată că s-a scurs și luna octombrie, o luna cu de toate pentru toti😊 Maine e prima zi din noiembrie, luna mea, când aniversez de trei ori😊😘 Ce frumos😘 Pentru anul acesta de ziua mea doresc un cadou aparte, asa ca miercuri spre joi pornesc spre Tismana cu multa dragoste....  Sunt recunoscătore familiei și celor apropiați pentru gândurile bune și cadourile făcute, și pe cele care încă nu le-am primit, și mă bucur ca să dăruiesc și eu la rându-mi din toate cele primite și nu doar! Sufletul meu dorește liniștea ca pe cel mai mare dar, asa că unde as fi putut să găsesc acest dar mai intens decât la mănăstire, stand pe îndelete la rugăciune și odihninu-mi sufletul! Nu știu cât voi sta și ce voi face acolo... Mi-as dori sa ajut la ceva treburi, dar nu depinde de mine... Oricum până  duminica spre luni dimineață trebuie sa fiu acasă, atât am invoire😊  Mulțumesc prietene dragi și nădăjduiesc ca luna care vine sa fie mai blândă!  Vă duc pe toate cu mine la mănăstire.  Cine are F

Creșterea imunitații

Am cumpărat ceva suplimente alimentare pt a stimula creșterea imunității organismului meu slăbit. Sunt niște produse românești, firma Hypericum din Maramureș. Cunosc produsele lor deoarece am mai cumpărat de multe ori.  Preturile sunt foarte ok.  Acest produs, Protonic nu l-am mai încercat. Pachetul de mai sus a costat 25 lei 😊 iar Protonic ul 16,50 lei.