duminică, 7 iulie 2024

Sfântul Cuvios Porfirie


 🖋️10 învățături de la Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul 

1. Colesterolul mare provine din supărari și din hrana nepotrivită.

2. Adesea, Părintele Porfirie recomanda să facem mișcare, să ne plimbam în aer liber și sa ne bucuram de razele soarelui.

3. Sufletul omului este foarte profund și numai Dumnezeu îl cunoaște.

4. Microbii nemateriali ai bolilor psihice zboară ușor, precum țânțarii și atacă sufletul. Este bine să-i ajuți pe cei bolnavi de nervi, însă trebuie să-ți protejezi propriul suflet prin harul lui Dumnezeu.

5. Să te păzești de neliniste. Neliniștea este boala sufletului și nu depinde de lipsurile materiale. Un om sănătos poate avea multe milioane la bancă și totuși să trăiască într-o permanentă stare de neliniste. Neliniștea o combatem prin încrederea în Pronia lui Dumnezeu și printr-o luptă bună.

6. Părinții care au copii dificili și neascultători, sa nu-și certe copiii, ci pe acela ce se afla în spatele copiilor, pe diavol. Iar pe diavol nu-l putem înfrânge decât dacă devenim noi înșine sfinți.

7. Neputințele ne duc spre ceva bun, când le îndurăm fără cârtire rugandu-L pe Dumnezeu sa ne ierte păcatele și slavind numele Său. 

8. Veșnicie este tot ce dai din iubire.

9. Răspunsurile lui Dumnezeu nu se dau la întâmplare.

10. Sa nu-i osandim pe alții pentru păcatele lor, fiindcă Dumnezeu va îngădui sa cădem și noi în aceleași păcate.

Un comentariu:

  1. Dumnezeu să ne ajute să le înfruntăm pe toate cu răbdare și nădejde în ajutorul și răsplata Lui!

    RăspundețiȘtergere

Suntem rodul gândurilor...

Ma uit în mine și vad ca toate problemele medicale din copilărie și pana acum sunt provocate de gânduri, de emoții. De exemplu alergia și as...